Міністр охорони здоров’я України, Віктор Ляшко, відвідав підприємства ТМ «Артеріум» з нагоди Всесвітнього тижня раціонального застосування антибіотиків

Міністр охорони здоров’я України, Віктор Ляшко, відвідав підприємства ТМ «Артеріум» з нагоди Всесвітнього тижня раціонального застосування антибіотиків

27 листопада 2023 | Новини компанії

У межах візиту Міністр разом з начальником фармацевтичного управління МОЗ України, Тарасом Лясковським, відвідали екскурсію виробництвом продуктів ТМ «Артеріум» – підприємством «Київмедпрепарат», а також ознайомилися з проміжними результатами дослідження чутливості бактерій до антибіотиків, яке у 2021 році ініціювала компанія «Артеріум».

На підприємстві «Київмедпрепарат» ще у 1949 році була вироблена перша в Україні промислова серія бензилпеніциліну. На сьогодні це підприємство залишається єдиним в Україні виробником, який виготовляє цей лікарський засіб у різних дозуваннях і формах. Окрім цього, «Київмедпрепарат» виготовляє для ТМ «Артеріум» антибіотики пенiцилінового, аміноглiкозидного та цефалоспоринового ряду у формах iн’єкцiй, таблеток і капсул.

“Артеріум” упродовж багатьох років залишається лідером у сегменті антибіотиків в Україні. Компанія забезпечує пацієнтам доступність близько 35 найменувань антибіотиків. Це найбільший портфель за кількістю молекул різних класів, починаючи з препаратів для стартової терапії і антибіотикопрофілактики до антибіотиків резерву та дукування тяжких інфекцій. У майбутньому “Артеріум” планує зробити більш доступними альтернативні антибіотики для лікування пневмонії, інфекцій центральної нервової системи, шлунково-кишкового тракту та черевної порожнини.

Як соціально-відповідальна компанія, «Артеріум» проводить кампанію «Антибіотики за правилами» мета якої підвищити обізнаність споживачів про правильне застосування антибіотиків і зменшити нераціональний прийом цих засобів.

У межах кампанії «Артеріум» ініціював дослідження, щоб визначити актуальний рівень чутливості збудників бактеріальних інфекцій верхніх дихальних шляхів і ЛОР-органів до антибіотиків. Йдеться про групи антибіотиків, які найчастіше застосовують для лікування в Україні: макроліди, амінопеніциліни, цефалоспорини та фторхінолони. До дослідження залучені клінічні центри Києва, Дніпра, Харкова, Львова й Одеси.

«Через початок війни ми були змушені поставити це дослідження на паузу, оскільки до нього були залучені декілька медичних закладів, розташовані у прифронтових зонах та зонах активних бойових дій. Ми плануємо, що після нашої перемоги, це дослідження буде відновлено», – каже Оксана Стефанова керівник служби зі зв’язків із громадськістю «Артеріум».

Наразі «Артеріум» зосереджений на тому, аби продовжувати працювати, розвиватися та робити все належне для забезпечення країни якісними й ефективними ліками. Зокрема, упродовж повномасштабної війни передає антибіотики та інші ліки. Сума благодійної допомоги лише антибіотиками сьогодні сягнула 146,5 млн.грн, а загальна сума перевищує 205,5 млн.грн.

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26