Новий препарат від «Артеріум» - в Переліку лікарських засобів для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19

Новий препарат від «Артеріум» - в Переліку лікарських засобів для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19

1 липня 2020 | Новини компанії

Рінгера розчин застосовують при зменшенні об'єму крові, зневодненні внаслідок тривалого блювання, діареї та інших станів, що супроводжують порушення електролітного балансу. Порушення балансу може призводити до зниження артеріального тиску, затримки рідини, порушень з боку нирок тощо.

Солі, що входять до складу препарату: натрію хлорид, калію хлорид і кальцію хлорид дигідрат дозволяють поновлювати електролітний баланс за рахунок більш «фізіологічного» складу іонів, який є ближчим до іонного складу плазми крові, ніж ізотонічний розчин натрію хлориду.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2020 р. № 225 Рінгера розчин включено до Переліку лікарських засобів для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19.

«Корпорація виробляє 25 препаратів з 96, вказаних в Переліку лікарських засобів для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на COVID-19, затвердженому ПКМУ від 20.03.2020 р. № 225 і це є нашим внеском в боротьбу з епідемією в Україні», - прокоментував директор із взаємодії з регуляторними органами Сергій Сур. Компанія планує передати перші серії виготовленого препарату Рінгера розчин медичним установам України.

Наразі в портфелі «Артеріум» широкий спектр антибіотиків для лікування ускладнень, що викликані коронавірусом. Від початку пандемії компанія докладає зусиль для вчасного забезпечення доступу до лікарських засобів, що призначаються при терапії пацієнтів з вірусною інфекцією. Зокрема, у декілька разів було збільшено обсяги виробництва протимікробних препаратів Лінезолідин та Мепенам, які застосовуються при ускладненнях, викликаних коронавірусною інфекцією. Компанія ретельно відстежує ситуацію щодо розробки та тестування препаратів як для лікування ускладнень, що виникають при коронавірусній інфекції, так і для боротьби із самим вірусом. До перспективного портфелю «Артеріум» вже включений продукт, що має противірусну дію та вже показав позитивні результати при терапії пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26