Перший вітчизняний препарат пройшов прекваліфікацію ВООЗ

Перший вітчизняний препарат пройшов прекваліфікацію ВООЗ

19 березня 2020 | Новини компанії

Лікарський засіб Магнію Сульфат, 500 мг/мл розчин д/і по 10 мл виробництва АТ «Галичфарм», що є учасником Корпорації «Артеріум», пройшов процедуру прекваліфікації ВООЗ. Це перший в Україні лікарський засіб вітчизняного виробництва, що включений до переліку прекваліфікованих лікарських засобів ВООЗ, що дає можливість постачати цей препарат для таких міжнародних організації як ВООЗ, UNICEF, UNFPA тощо, а також проводити прискорену реєстрацію цього продукту у більше ніж 40 країнах, які уклали з ВООЗ відповідні угоди.

В перелік основних лікарських засобів ВООЗ Магнію Сульфат був включений за напрямком «Репродуктивне здоров’я» як засіб для попередження і лікування еклампсії.
Це − гостре і небезпечне для життя ускладнення вагітності, що характеризується появою судом. Це захворювання сьогодні є причиною значного відсотка материнської смертності при пологах у країнах Африки, Азії та Латинської Америки. У зв’язку з великою потребою цього препарату у країнах, що розвиваються, ВООЗ в 2010 році опублікувала запрошення виробникам лікарських засобів пройти процедуру прекваліфікації цього препарату.

Прекваліфікація ВООЗ — це підтвердження високого рівня якості, безпеки та високої ефективності ліків, а отже й рекомендація для закупівель. Для того, щоб пройти процедуру прекваліфікації, компанія провела фармацевтичну розробку, підготувала і подала на оцінку ВООЗ реєстраційне досьє на англійській мові у форматі, що визначений рекомендаціями цієї організації. «Галичфарм» успішно пройшов перевірку інспекторами ВООЗ на відповідність вимогам GMP. Експерти ВООЗ провели оцінку Реєстраційного досьє на цей препарат та винесли позитивний висновок. 16 березня 2020 року Магнію Сульфат виробництва «Галичфарм» був включений до переліку прекваліфікованих готових лікарських засобів.
https://extranet.who.int/prequal/medicine/4366?fbclid=IwAR39HjowkNkQmYW5uNXtdKFw7gse_27HR4wwVmH1bANIy6BC1YkQGevWzkc 

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26