Корпорація «Артеріум» отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів

26 травня 2022 | Новини компанії

Корпорація «Артеріум» пройшла інспекцію Держлікслужби та отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів. Це дозволяє компанії розширити сферу своєї діяльності: тепер Корпорація «Артеріум» може постачати та реалізувати на території України ліки, вироблені в інших країнах.


Імпортер лікарських засобів – це гарант якості імпортних продуктів. Перед тим, як іноземна продукція потрапляє на ринок України, вона має отримати дозвіл на реалізацію від Уповноваженої особи з імпорту. Зі свого боку імпортер гарантує:

  • що імпортні ліки супроводжуються необхідними документами та пройшли контроль Державної митної служби та Держлікслужби України;
  • що імпортні лікарські засоби вироблені з дотриманням вимог належної виробничої практики (GMP);
  • імпортер контролює умови транспортування та зберігання лікарських засобів і під час ввезення на територію України, і під час їх подальшої реалізації.


Корпорація «Артеріум» має необхідні для цього матеріально-технічні засоби, професійну команду та дотримується фармацевтичної системи якості, що підтвердили перевірки Держлікслужби України.

«Для команди «Артеріум» це важливий крок. Підготовку до нього ми розпочали ще у минулому році. Для цього розробили та впровадили документацію з системи якості імпортера, провели самоінспекції на відповідність ліцензійним умовам, розробили та впровадили необхідні корегувальні дії. Наприкінці лютого ми очікували на проведення інспекції Держлікслужби України, але війна внесла свої корективи в наші плани. Та ми продовжили працювати та досягли своєї цілі: у травні корпорація «Артеріум» отримала ліцензію на імпорт лікарських засобів», – каже Ірина Клязніка, менеджер з управління якістю та впливу на довкілля «Артеріум».

Корпорація «Артеріум» займається оптовою реалізацією продукції під ТМ «Артеріум». Ключовими напрямами діяльності є дистрибуція та просування сучасних, ефективних, безпечних і якісних лікарських засобів для забезпечення здорового, тривалого та більш продуктивного життя. Основними виробниками продукції ТМ «Артеріум» є заводи «Київмедпрепарат» та «Галичфарм», які виробляють лікарські засоби за стандартами якості GMP, HACCP та ISO 14001. Завод «Київмедпрепарат» отримав ліцензію на імпорт лікарських засобів у 2013 році, завод «Галичфарм» – у 2015 році.

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26