За підтримки «Артеріум» в Україні з’явиться карта антибіотикорезистентності

За підтримки «Артеріум» в Україні з’явиться карта антибіотикорезистентності

16 листопада 2018 | Новини компанії

Корпорація «Артеріум» як лідер з виробництва антибіотиків в Україні ініціювала початок масштабного дослідження з антибіотикорезистентності.  В ході дослідження планується провести визначення мікробіологічних паспортів* різних відділень лікарень по всій Україні та сформувати карту антибіотикорезистентності. Всього буде охоплено 40 центрів.  «Паспорти допоможуть лікарям обирати при лікуванні пацієнтів  з госпітальною інфекцією ті антибіотики, які будуть ефективними. Насамперед це стосується тяжких інфекцій. Якщо лікар  знатиме мікробіологічний паспорт відділення, він зможе відразу призначити ефективну та раціональну антибіотикотерапію та врятувати життя пацієнта з інфекцією, що загрожує життю», − пояснив Максим Вербілов, Директор напрямку антибактеріальної групи препаратів.

Проблема антибіотикорезистентності патогенних мікроорганізмів набула надзвичайної гостроти на світовому рівні. Міжнародні організації постійно відслідковують цю ситуацію. У світі проводиться моніторинг збудників у різних відділеннях, різних госпіталях, а отриманні дані доступні в щорічному звіті ВООЗ.
Мікробіологічні дослідження в рамках проекту виконуватимуться згідно з європейськими стандартами (EUCAST) та стандартами США (CLSI) у співпраці з Інститутом мікробіологічних досліджень. Результати дослідження будуть представлені у вигляді статистично достовірних висновків. Дослідження триватиме понад рік.
*документ, що містить дані про чутливість мікроорганізмів до різних антибіотиків

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26