«Артеріум» повідомив про проект для пацієнтів з нирковою недостатністю

«Артеріум» повідомив про проект для пацієнтів з нирковою недостатністю

6 червня 2018 | Новини компанії

Корпорація «Артеріум» підтримала проект співпраці з екстемпорального виготовлення препарату для нефрології (виготовлення ліків на замовлення пацієнта в умовах аптек). Така співпраця ініційована для того, щоб запропонувати українським пацієнтам з хронічною нирковою недостатністю засіб для вирішення проблеми гіперкаліємії.

Препарат, діюча речовина якого − полістиренсульфонат натрію, в Україні до цього часу представлений не був. Проте в Україні, згідно з даними МОЗ, зареєстровано понад 500 тис. осіб з хронічними хворобами нирок. «Гіперкаліємія − потенційно небезпечний стан, при якому в крові хворого накопичується надмірна кількість калію. Перевищення верхньої допустимої межі може призвести до летального результату, − пояснює Валерій Вовчеренко, директор напряму ендокринологічної та біотехнологічної групи препаратів «Артеріум». − Корпорація «Артеріум» рада почати проект співпраці з екстемпорального виробництва і забезпечити якісну субстанцію для виробництва препарату для вирішення цієї проблеми».

Препарат буде виготовлятися на замовлення пацієнта в умовах мережі аптек КП «Фармація». Надалі Корпорація «Артеріум» планує розширити співпрацю і з іншими аптеками для екстемпорального виробництва.

 

* Артеріум − Корпорація «Артеріум» і її учасники ПАТ «Київмедпрепарат» та ПАТ «Галичфарм». Інформація виключно для медичних і фармацевтичних працівників для використання в професійній діяльності. Інформація представлена в скороченому вигляді. Сайт є спеціалізованим виданням, призначеним для медичних і фармацевтичних працівників.

МЕДІА-ГАЛЕРЕЯ
ПРЕС-КІТ

Інформація про діяльність Корпорації «Артеріум» для журналістів й інших зацікавлених сторін

КОНТАКТИ ДЛЯ ЗМІ


e-mail: pr@arterium.ua
тел.: +38093 124 87 26